Bio based

  1. Home
  2. /
  3. Bio based

Bio based producten

Draag bij aan een schoner milieu

Bent u op zoek naar duurzame alternatieven voor traditionele materialen? CSX Nijverdal biedt hoogwaardige bio-based producten die bijdragen aan een duurzame toekomst. Bio-based producten worden geproduceerd uit hernieuwbare grondstoffen, zoals suikerriet, maïszetmeel of aardappelzetmeel. Deze materialen zijn biologisch afbreekbaar en composteerbaar, waardoor ze een duurzaam alternatief vormen voor traditionele, niet-duurzame materialen.

Onze bio-based producten zijn geschikt voor diverse toepassingen in verschillende industrieën. Denk aan verpakkingen, folies, bekers en andere producten. Onze geavanceerde technologieën en hoogwaardige materialen garanderen een hoge kwaliteit en betrouwbaarheid van onze producten.

Als producent van bio-based producten begrijpen we de behoeften van onze klanten en bieden we op maat gemaakte oplossingen voor diverse industrieën. Ons team van experts staat altijd klaar om u te adviseren en te helpen bij het vinden van de beste oplossingen voor uw bedrijf.

Direct contact?

Bio based

Ontdek de mogelijkheden

Wanneer u grondstoffen wilt laten bewerken tot een circulair product, wilt u dit waarschijnlijk laten doen voor uw product of de verpakking van uw producten. Doordat CSX Nijverdal zich kan inzetten voor vele markten kunnen wij vrijwel ieder product voor u maken. Bovendien zorgt de productie van uw ‘kunststof’ voor een lager CO2 uitstoot dan bij een reguliere plastic. Ook draagt u daardoor bij aan een beter milieu.

Geschikt voor veel branches

Zoals gezegd zijn circulaire bio based grondstoffen toepasbaar binnen veel markten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de bouw, voedingsindustrie of de grond, weg en waterbouw. Uw uiteindelijke product kan uiteenlopen van kleinschalige items tot bijvoorbeeld (half)fabricaten voor uw product. 

Wilt u een uniek bio based product laten maken? Of wilt u meer weten over de toepassingen van onze bio based producten? Neem dan contact op met CSX Voor meer informatie.

Bio based Vacuümvormen Customised Sheet Xtrusion - CSX Nijverdal

Benieuwd naar bio based mogelijkheden?

Wij vertellen u graag meer over de toepassingen van onze producten en het verwerken van onze grondstoffen.

  • Door middel van een circulaire economie wil CSX zich voor wat betreft kunststof plaatmaterialen en foliën ontwikkelen tot één van de koplopers in Europa
  • CSX denkt niet alleen aan de generatie van nu, maar ook aan toekomstige generaties. Door een milieuvriendelijk productieproces na te streven doen wij er alles aan om zo duurzaam mogelijk te produceren.
  • Milieuvriendelijke procestechnologie staat bij CSX voorop. CSX streeft naar een systeem waarin grondstoffen volledig opnieuw worden ingezet in het kringloop systeem.

Bio based

Over CSX Nijverdal

De Circulaire Economie, ook wel kringloopeconomie genoemd, is in opkomst. Hieronder wordt een economisch en industrieel systeem verstaan waarin geen eindige grondstofvoorraden worden uitgeput en waarin reststoffen – zoveel als maar mogelijk – volledig opnieuw worden ingezet in het kringloop systeem.

CSX Nijverdal wil door middel van een ‘Clean Technology’ productieproces bijdragen aan een betere, veiligere en schonere wereld voor komende generaties. Zo produceert Customised Sheet Xtrusion maatwerk kunststof producten volgens een milieuvriendelijk productieproces.

Niet alleen kunnen daarmee verpakkingen worden gemaakt. Maar ook kunt u onze materialen en grondstoffen inzetten in bijvoorbeeld de bouw, industrie, of grond, weg en waterbouw. Kortom, door middel van schone producten wordt een duurzame wereld gecreëerd.

CSX streeft ernaar om binnen 5 jaar één van de Europese marktleiders te zijn op het gebied van geëxtrudeerde bio(based) plastic films en platen. CSX neemt daarbij het 100% Circulair Ondernemen als uitgangspunt en wil daarbij de beste werkomgeving bieden voor haar werknemers en verdere naaste omgeving.

Wilt u meer weten over biobased van CSX Nijverdal? Wij vertellen het u graag! Neem contact op met CSX Nijverdal voor meer informatie over biobased.

Contact of benieuwd naar de mogelijkheden?

Wilt u meer weten over de afbreekbare verpakkingen van CSX Nijverdal? Neem contact op voor meer informatie.

Xtrusion logo Customised Sheet Xtrusion - CSX Nijverdal
Een duurzame toekomst

CSX Nijverdal maakt zich hard voor een duurzame toekomst waarin producten worden gefabriceerd vanuit hernieuwbare én duurzame grondstoffen. Zo ontstaat een circulair geheel waarin het terugdringen van vervuiling centraal staat. Jaarlijks eindigt een groot deel van de reguliere plastics in het milieu. Door het terugdringen van het vervuilen ontstaat een schoner milieu waar onze nakomelingen nog lange tijd van mogen genieten.

Draag bij aan een schoon milieu

Volgens een milieuvriendelijk productieproces realiseert CSX Nijverdal duurzame kunststof varianten. De duurzame kunststof producten worden ingezet in de meest uiteenlopende branches. Denk hierbij aan Grond-, weg- en waterbouw, verpakkingsindustrie, en de bouw. Kortom, voor vrijwel iedere branche zijn er mogelijkheden voor het verduurzamen van producten of hulpstukken.