Markt: Bouw

  1. Home
  2. /
  3. Markten
  4. /
  5. Markt: Bouw

Het proces

Ongeveer een derde van alle geleverde materialen in de bouw dat op een reguliere bouwplaats is aangeleverd eindigt als afval. Bouwafvalstoffen en puin zijn goed voor 10 tot wel 30% van de totale afvalstroom op stortplaatsen. Restafval wordt daarbij verbrand. Het verbranden en storten van afval leidt uiteraard tot een grote negatieve impact op het milieu

Nederland mikt op een reductie van 50% waar het initieel grondstoffenverbruik betreft. Het is belangrijk om de bakens te verzetten en minder materialen en energie te verbruiken. Door op biomassa of regranulaat gebaseerde plastics te gebruiken zoals door CSX vervaardigd zal het gebruik van een echte circulaire aanpak bij het ontginnen van terreinen, het bouwen van gebouwen en interieurs een stap dichterbij komen. 

Neem contact op voor meer informatie.

markt: bouw Customised Sheet Xtrusion - CSX Nijverdal
Bewerkingen Customised Sheet Xtrusion - CSX Nijverdal

KΞΞN ®

Door middel van een circulaire economie wil CSX zich voor wat betreft kunststof plaatmaterialen en foliën ontwikkelen tot één van de koplopers in Europa

Duurzaam Customised Sheet Xtrusion - CSX Nijverdal

Duurzaam

CSX denkt niet alleen aan de generatie van nu, maar ook aan toekomstige generaties. Door een milieuvriendelijk productieproces na te streven doen wij er alles aan om zo duurzaam mogelijk te produceren.

Bewerkingen Customised Sheet Xtrusion - CSX Nijverdal

Clean

Milieuvriendelijke procestechnologie staat bij CSX voorop. CSX streeft naar een systeem waarin grondstoffen volledig opnieuw worden ingezet in het kringloop systeem.

De oplossingen

Markt: Verpakkingen Customised Sheet Xtrusion - CSX Nijverdal

Granulaat

Markt: Natuurbouw Customised Sheet Xtrusion - CSX Nijverdal

Rollen of plaatmateriaal in Petro – en Bioplastics (CSX)

Markt: Grond, weg en waterbouw Customised Sheet Xtrusion - CSX Nijverdal

Vulplaten en -stroken (CSX)