Vlakextrusie van CSX

  1. Home
  2. /
  3. Vlakextrusie

Vlaxextrusie van CSX

Tijdens het proces van extrusie van kunststoffen worden ruwe thermoplastische materialen in de vorm van korrels (resins) en/of maalgoed met behulp van de zwaartekracht vanuit een hopper (trechter) in de extruderbuis gestort. Additieven zoals kleurstoffen en UV-blockers (in pelletvorm) worden vaak gebruikt en kunnen in het granulaat worden gemengd voordat ze bij de trechter aankomen of via een co-extruder worden toegevoegd.

In de meeste extrusieprocessen worden meerdere verwarmingselementen aan de buitenzijde van de extruderbuis bevestigd, waarbij deze drie of meer onafhankelijke aangestuurde verwarmingszones geleidelijk de temperatuur van de extrusiebuis van achteren (vanaf de intrek) naar voren verhogen. Hierdoor kan het plastic compound geleidelijk smelten, terwijl het door de buis wordt geduwd en wordt het risico op oververhitting verlaagd c.q. degradatie van het plastic compound voorkomen.

In de meeste extrusieprocessen worden meerdere verwarmingselementen aan de buitenzijde van de extruderbuis bevestigd, waarbij deze drie of meer onafhankelijke aangestuurde verwarmingszones geleidelijk de temperatuur van de extrusiebuis van achteren (vanaf de intrek) naar voren verhogen. 

Hierdoor kan het plastic compound geleidelijk smelten, terwijl het door de buis wordt geduwd en wordt het risico op oververhitting verlaagd c.q. degradatie van het plastic compound voorkomen.

Bewerkingen Customised Sheet Xtrusion - CSX Nijverdal

KΞΞN ®

Door middel van een circulaire economie wil CSX zich voor wat betreft kunststof plaatmaterialen en foliën ontwikkelen tot één van de koplopers in Europa

Duurzaam Customised Sheet Xtrusion - CSX Nijverdal

Duurzaam

CSX denkt niet alleen aan de generatie van nu, maar ook aan toekomstige generaties. Door een milieuvriendelijk productieproces na te streven doen wij er alles aan om zo duurzaam mogelijk te produceren.

Bewerkingen Customised Sheet Xtrusion - CSX Nijverdal

Clean

Milieuvriendelijke procestechnologie staat bij CSX voorop. CSX streeft naar een systeem waarin grondstoffen volledig opnieuw worden ingezet in het kringloop systeem.