Bio kunststof

  1. Home
  2. /
  3. Bio kunststof

Bio kunststof

Bio kunststof van CSX Nijverdal: een duurzame revolutie in de kunststofindustrie

CSX Nijverdal introduceert trots haar baanbrekende assortiment van Bio Kunststof, een milieuvriendelijk alternatief dat de weg effent naar een groenere en schonere planeet. Lees verder en ontdek hoe onze Bio Kunststofoplossingen niet alleen de prestaties en kwaliteit leveren die u verwacht, maar ook bijdragen aan een duurzamere toekomst.

Direct contact?

De evolutie van bio kunststof

Traditionele kunststoffen hebben de wereld veroverd met hun veelzijdigheid en gemak. Maar hun impact op het milieu is een groeiende zorg geworden. Dat is waar CSX Nijverdal in actie komt. Onze bio kunststof is een revolutionair product dat is ontwikkeld als reactie op de dringende behoefte aan duurzamere materialen. In tegenstelling tot conventionele kunststoffen, wordt onze kunststof vervaardigd uit biologische en hernieuwbare bronnen, zoals plantaardige vezels en andere natuurlijke materialen.

De voordelen van bio kunststof

Het gebruik van biologische bronnen maakt onze bio kunststof een duurzaam en klimaatneutraal alternatief voor traditionele kunststoffen. Door de CO2-voetafdruk te verminderen en het gebruik van niet-hernieuwbare fossiele brandstoffen te minimaliseren, dragen we bij aan het behoud van onze planeet.

• Een van de opvallende eigenschappen van kunststof is dat het biologisch afbreekbaar is. Wanneer het zijn levenscyclus voltooit, zal het op natuurlijke wijze ontbinden, wat bijdraagt aan het verminderen van plastic afval en vervuiling.

• Onze bio kunststof is uiterst veelzijdig en kan worden toegepast in verschillende sectoren, zoals verpakkingen, bouw, automotive, en meer. Het biedt dezelfde uitstekende prestaties en duurzaamheid als traditionele kunststoffen, zonder de negatieve gevolgen voor het milieu.

• CSX Nijverdal waarborgt de kwaliteit en technische prestaties van onze bio kunststofproducten. Ze voldoen aan de hoogste normen en worden uitgebreid getest om te voldoen aan de eisen van uw specifieke projecten.

Bio kunststof​

Benieuwd naar onze bio kunststof?

Wij vertellen u graag meer over de toepassingen van onze producten en het verwerken van onze grondstoffen.

  • Door middel van een circulaire economie wil CSX zich voor wat betreft kunststof plaatmaterialen en foliën ontwikkelen tot één van de koplopers in Europa
  • CSX denkt niet alleen aan de generatie van nu, maar ook aan toekomstige generaties. Door een milieuvriendelijk productieproces na te streven doen wij er alles aan om zo duurzaam mogelijk te produceren.
  • Milieuvriendelijke procestechnologie staat bij CSX voorop. CSX streeft naar een systeem waarin grondstoffen volledig opnieuw worden ingezet in het kringloop systeem.
Markten Customised Sheet Xtrusion - CSX Nijverdal

Bio kunststof​

Over CSX Nijverdal

De Circulaire Economie, ook wel kringloopeconomie genoemd, is in opkomst. Hieronder wordt een economisch en industrieel systeem verstaan waarin geen eindige grondstofvoorraden worden uitgeput en waarin reststoffen – zoveel als maar mogelijk – volledig opnieuw worden ingezet in het kringloop systeem.

CSX Nijverdal wil door middel van een ‘Clean Technology’ productieproces bijdragen aan een betere, veiligere en schonere wereld voor komende generaties. Zo produceert Customised Sheet Xtrusion maatwerk kunststof producten volgens een milieuvriendelijk productieproces.

Niet alleen kunnen daarmee verpakkingen worden gemaakt. Maar ook kunt u onze materialen en grondstoffen inzetten in bijvoorbeeld de bouw, industrie, of grond, weg en waterbouw. Kortom, door middel van schone producten wordt een duurzame wereld gecreëerd.

CSX streeft ernaar om binnen 5 jaar één van de Europese marktleiders te zijn op het gebied van geëxtrudeerde bio(based) plastic films en platen. CSX neemt daarbij het 100% Circulair Ondernemen als uitgangspunt en wil daarbij de beste werkomgeving bieden voor haar werknemers en verdere naaste omgeving.

Wilt u meer weten over CSX Nijverdal? Wij vertellen het u graag! Neem contact op met CSX Nijverdal voor meer informatie.

De Rol van CSX Nijverdal in de Groene Toekomst

Bij CSX Nijverdal zijn we toegewijd aan het creëren van een duurzame toekomst voor de komende generaties. Onze innovatieve benadering van duurzame producten is het resultaat van jarenlange ervaring en toewijding aan milieuvriendelijke oplossingen. Door te kiezen voor onze Kunststof, draagt u actief bij aan het bouwen van een groenere wereld.

Wacht niet langer en neem vandaag nog contact op met CSX Nijverdal om uw kunststofprojecten naar een hoger niveau te tillen. Samen kunnen we een positieve impact hebben op het milieu en de weg banen voor een duurzamere toekomst.

Bio kunststof

Contact of benieuwd naar de mogelijkheden?

Wilt u meer weten over de afbreekbare verpakkingen van CSX Nijverdal? Neem contact op voor meer informatie.

Xtrusion logo Customised Sheet Xtrusion - CSX Nijverdal