Bio plastics

  1. Home
  2. /
  3. Bio plastics

Bio plastics

Draagt bij aan een schoner milieu

Bio plastics zijn een duurzaam alternatief voor traditionele plastics en dragen bij aan een meer circulaire economie. CSX Nijverdal is trots op zijn assortiment bio plastics, die zijn gemaakt van hernieuwbare bronnen en volledig biologisch afbreekbaar zijn.

Onze producten worden geproduceerd uit biopolymeren zoals maïs, suikerriet of aardappelzetmeel, die veel minder impact hebben op het milieu dan traditionele plastics op basis van fossiele brandstoffen. Bovendien zijn onze biologische plastic producten geschikt voor recycling en kunnen ze, afhankelijk van het type, worden gerecycled met andere plastics in het recyclingproces.

Door te kiezen voor onze bio plastics, kunt u uw bedrijf verduurzamen en bijdragen aan een schonere toekomst voor de planeet. Bovendien bieden onze producten dezelfde kwaliteit en prestaties als traditionele plastics, zodat u geen concessies hoeft te doen op het gebied van functionaliteit.

Direct contact?
Toepassingen
Doordat de vraag vanuit diverse markten toeneemt én innovaties en ontwikkelingen de producten beter maken wordt de keuze voor bio plastics een aantrekkelijke keuze. Niet alleen draagt de keuze voor een bio plastic bij aan een beter milieu. Maar ook wordt er geen gebruik gemaakt van de in opspraak geraakte fossiele grondstoffen.
Geschikt voor veel markten

Bovendien zijn bio plastics in te zetten in vele diverse markten. Niet alleen als bijvoorbeeld een verantwoorde verpakking van uw product. Maar ook als onderdeel van uw machine of apparaat.

  • Verpakkingen
  • Grond-, weg- en waterbouw
  • Industrie
  • Natuurbouw

Bio plastics​

Benieuwd naar onze bio plastics?

Wij vertellen u graag meer over de toepassingen van onze producten en het verwerken van onze grondstoffen.

  • Door middel van een circulaire economie wil CSX zich voor wat betreft kunststof plaatmaterialen en foliën ontwikkelen tot één van de koplopers in Europa
  • CSX denkt niet alleen aan de generatie van nu, maar ook aan toekomstige generaties. Door een milieuvriendelijk productieproces na te streven doen wij er alles aan om zo duurzaam mogelijk te produceren.
  • Milieuvriendelijke procestechnologie staat bij CSX voorop. CSX streeft naar een systeem waarin grondstoffen volledig opnieuw worden ingezet in het kringloop systeem.
Markten Customised Sheet Xtrusion - CSX Nijverdal

Bio plastics​

Over CSX Nijverdal

De Circulaire Economie, ook wel kringloopeconomie genoemd, is in opkomst. Hieronder wordt een economisch en industrieel systeem verstaan waarin geen eindige grondstofvoorraden worden uitgeput en waarin reststoffen – zoveel als maar mogelijk – volledig opnieuw worden ingezet in het kringloop systeem.

CSX Nijverdal wil door middel van een ‘Clean Technology’ productieproces bijdragen aan een betere, veiligere en schonere wereld voor komende generaties. Zo produceert Customised Sheet Xtrusion maatwerk kunststof producten volgens een milieuvriendelijk productieproces.

Niet alleen kunnen daarmee verpakkingen worden gemaakt. Maar ook kunt u onze materialen en grondstoffen inzetten in bijvoorbeeld de bouw, industrie, of grond, weg en waterbouw. Kortom, door middel van schone producten wordt een duurzame wereld gecreëerd.

CSX streeft ernaar om binnen 5 jaar één van de Europese marktleiders te zijn op het gebied van geëxtrudeerde bio(based) plastic films en platen. CSX neemt daarbij het 100% Circulair Ondernemen als uitgangspunt en wil daarbij de beste werkomgeving bieden voor haar werknemers en verdere naaste omgeving.

Wilt u meer weten over CSX Nijverdal? Wij vertellen het u graag! Neem contact op met CSX Nijverdal voor meer informatie.

Contact of benieuwd naar de mogelijkheden?

Wilt u meer weten over de afbreekbare verpakkingen van CSX Nijverdal? Neem contact op voor meer informatie.

Xtrusion logo Customised Sheet Xtrusion - CSX Nijverdal