Composteerbare kunststoffen

  1. Home
  2. /
  3. Composteerbare kunststoffen

Composteerbare kunststoffen

Draagt bij aan een schoner milieu

Composteerbare kunststoffen zijn de toekomst van duurzame verpakkingen en producten. CSX Nijverdal biedt een breed scala aan composteerbare kunststoffen die volledig afbreekbaar zijn en geen schade toebrengen aan het milieu.

Onze composteerbare kunststoffen zijn gemaakt van hernieuwbare bronnen, zoals zetmeel, waardoor ze een lagere koolstofvoetafdruk hebben dan traditionele kunststoffen. Ze kunnen ook worden gecomposteerd in industriële composteerinstallaties, waarbij ze worden afgebroken tot natuurlijke componenten, zoals water, kooldioxide en biomassa.

Met onze composteerbare kunststoffen kunnen bedrijven hun ecologische voetafdruk verkleinen en bijdragen aan een duurzamere toekomst. Bovendien voldoen onze producten aan de hoogste kwaliteits- en veiligheidsnormen, zodat u er zeker van kunt zijn dat u een hoogwaardig product ontvangt.

Direct contact?
Toepassingen

Niet alleen kunt u materialen zoals tasjes maken vanuit composteerbare kunststoffen. Maar ook verpakkingsmaterialen voor bijvoorbeeld vleeswaren. Door middel van composteerbare kunststoffen zal een lagere CO2 uitstoot worden gerealiseerd. Kortom, niet alleen draagt u met de grondstoffen bij, maar ook ligt de uitstoot lager dan bij reguliere kunststoffen.

Geschikt voor veel markten

Bovendien zijn bio based platen in te zetten in vele diverse markten. Niet alleen als bijvoorbeeld gevelbekleding van uw pand Maar ook als verkeersbord.

  • Verkeersborden
  • Meubels en speeltoestellen
  • Gevelbekleding
  • Standbouw

Composteerbare kunststoffen

Benieuwd naar onze composteerbare kunststoffen?

Wij vertellen u graag meer over de toepassingen van onze producten en het verwerken van onze grondstoffen.

  • Door middel van een circulaire economie wil CSX zich voor wat betreft kunststof plaatmaterialen en foliën ontwikkelen tot één van de koplopers in Europa
  • CSX denkt niet alleen aan de generatie van nu, maar ook aan toekomstige generaties. Door een milieuvriendelijk productieproces na te streven doen wij er alles aan om zo duurzaam mogelijk te produceren.
  • Milieuvriendelijke procestechnologie staat bij CSX voorop. CSX streeft naar een systeem waarin grondstoffen volledig opnieuw worden ingezet in het kringloop systeem.
Markten Customised Sheet Xtrusion - CSX Nijverdal

Composteerbare kunststoffen

Over CSX Nijverdal

De Circulaire Economie, ook wel kringloopeconomie genoemd, is in opkomst. Hieronder wordt een economisch en industrieel systeem verstaan waarin geen eindige grondstofvoorraden worden uitgeput en waarin reststoffen – zoveel als maar mogelijk – volledig opnieuw worden ingezet in het kringloop systeem.

CSX Nijverdal wil door middel van een ‘Clean Technology’ productieproces bijdragen aan een betere, veiligere en schonere wereld voor komende generaties. Zo produceert Customised Sheet Xtrusion maatwerk kunststof producten volgens een milieuvriendelijk productieproces.

Niet alleen kunnen daarmee verpakkingen worden gemaakt. Maar ook kunt u onze materialen en grondstoffen inzetten in bijvoorbeeld de bouw, industrie, of grond, weg en waterbouw. Kortom, door middel van schone producten wordt een duurzame wereld gecreëerd.

CSX streeft ernaar om binnen 5 jaar één van de Europese marktleiders te zijn op het gebied van geëxtrudeerde bio(based) plastic films en platen. CSX neemt daarbij het 100% Circulair Ondernemen als uitgangspunt en wil daarbij de beste werkomgeving bieden voor haar werknemers en verdere naaste omgeving.

Wilt u meer weten over CSX Nijverdal? Wij vertellen het u graag! Neem contact op met CSX Nijverdal voor meer informatie.

Contact of benieuwd naar de mogelijkheden?

Wilt u meer weten over de afbreekbare verpakkingen van CSX Nijverdal? Neem contact op voor meer informatie.

Xtrusion logo Customised Sheet Xtrusion - CSX Nijverdal