Composteerbare kunststoffen

  1. Home
  2. /
  3. Composteerbare kunststoffen

Composteerbare kunststoffen

Draagt bij aan een schoner milieu

Composteerbare kunststoffen zijn de toekomst van duurzame verpakkingen en producten. CSX Nijverdal biedt een breed scala aan composteerbare kunststoffen die volledig afbreekbaar zijn en geen schade toebrengen aan het milieu.

Onze composteerbare kunststoffen zijn gemaakt van hernieuwbare bronnen, zoals zetmeel, waardoor ze een lagere koolstofvoetafdruk hebben dan traditionele kunststoffen. Ze kunnen ook worden gecomposteerd in industriële composteerinstallaties, waarbij ze worden afgebroken tot natuurlijke componenten, zoals water, kooldioxide en biomassa.

Met onze composteerbare kunststoffen kunnen bedrijven hun ecologische voetafdruk verkleinen en bijdragen aan een duurzamere toekomst. Bovendien voldoen onze producten aan de hoogste kwaliteits- en veiligheidsnormen, zodat u er zeker van kunt zijn dat u een hoogwaardig product ontvangt.

Direct contact?
Toepassingen

Niet alleen kunt u materialen zoals tasjes maken vanuit composteerbare kunststoffen. Maar ook verpakkingsmaterialen voor bijvoorbeeld vleeswaren. Door middel van composteerbare kunststoffen zal een lagere CO2 uitstoot worden gerealiseerd. Kortom, niet alleen draagt u met de grondstoffen bij, maar ook ligt de uitstoot lager dan bij reguliere kunststoffen.

Geschikt voor veel markten

Bovendien zijn bio based platen in te zetten in vele diverse markten. Niet alleen als bijvoorbeeld gevelbekleding van uw pand Maar ook als verkeersbord.

  • Verkeersborden
  • Meubels en speeltoestellen
  • Gevelbekleding
  • Standbouw

Composteerbare kunststoffen

Benieuwd naar onze composteerbare kunststoffen?

Wij vertellen u graag meer over de toepassingen van onze producten en het verwerken van onze grondstoffen.

Composteerbare kunststoffen

Over CSX Nijverdal

CSX Nijverdal wil door middel van een ‘Clean Technology’ productieproces bijdragen aan een betere, veiligere en schonere wereld voor komende generaties. Zo produceert Customised Sheet Xtrusion maatwerk kunststof producten volgens een milieuvriendelijk productieproces.

Niet alleen kunnen daarmee verpakkingen worden gemaakt. Maar ook kunt u onze materialen en grondstoffen inzetten in bijvoorbeeld de bouw, industrie, of grond, weg en waterbouw. Kortom, door middel van schone producten wordt een duurzame wereld gecreëerd. Wilt u meer weten over CSX Nijverdal? Wij vertellen het u graag!

Contact of benieuwd naar de mogelijkheden?