Duurzaam verpakkingsmateriaal

  1. Home
  2. /
  3. Duurzaam verpakkingsmateriaal

Duurzaam verpakkingsmateriaal

Draag bij aan een schoner milieu

Zoekt u naar duurzaam verpakkingsmateriaal?? Daarvoor bent u bij CSX Nijverdal aan hét juiste adres. Zo is CSX Nijverdal producent van circulaire materialen. Bovendien kan er tijdens het productieproces worden gezorgd voor een unieke vorm van uw materiaal. Daardoor kunt u de beschikking krijgen over een duurzaam verpakkingsmateriaal. Zo wordt er bij de productie gebruik gemaakt van bestaande- en hernieuwbare grondstoffen. Daardoor ontstaat er een circulair product. Bovendien zorgt het gebruik van deze materialen er voor dat uw duurzaam verpakkingsmateriaal in zijn geheel afbreekbaar is. Wilt u meer informatie over onze mogelijkheden? Neem dan contact op met CSX Nijverdal en laat u adviseren door een van onze specialisten.

De belangrijkste trend in de verpakkingsindustrie is het gebruik van gerecyclede duurzame verpakkingsmaterialen volgens het 3R principe: “Reduce, Resue, Recycle”. Verassend is daarbij dat bio based en biodegradeerbare verpakkingsmaterialen toch ook vaak nog hergebruikt kunnen worden, waardoor deze materialen in zowel een bio kringloop alsmede een technische kringloop gesitueerd kunnen worden. CSX wordt, hoewel zelf niet voor voedselgeschiktheid gecertificeerd, vanwege haar grote expertise in bio plastics in zeer speciale gevallen door de verpakkingsindustrie gevraagd om prototyping vrijgave runs te draaien.

Direct contact?

Toepassingen

Wanneer u kiest voor duurzaam verpakkingsmateriaal kiest u voor een milieuvriendelijke oplossing. Zo worden de grondstoffen vervaardigd uit bestaande- en hernieuwbare grondstoffen. Daardoor ontstaat er een product wat in zijn geheel afbreekbaar is én daarmee circulair is. Doordat uw duurzaam verpakkingsmateriaal op maat wordt gemaakt ontstaan er vele mogelijkheden binnen het productieproces. Hierbij kunt u denken aan diverse mogelijkheden voor de stijfheid of dikte van het materiaal. Bovendien kan vrijwel iedere vorm worden gerealiseerd. Daardoor ontstaan er vele mogelijkheden voor diverse toepassingen. Ook zorgt de productie van uw ‘kunststof’ voor een lager CO2 uitstoot dan bij een reguliere plastic. Daardoor draagt u met de productie al bij aan een beter milieu.

Duurzaam verpakkingsmateriaal

Duurzaam verpakkingsmateriaal Customised Sheet Xtrusion - CSX Nijverdal

Geschikt voor vele toepassingen

Zoals gezegd zijn circulaire grondstoffen toepasbaar binnen veel markten. Niet alleen is de voedingsindustrie één van de denkbare markten. Maar ook kunt u denken aan bijvoorbeeld:

• Bouw
• Voedingsindustrie
• Grond, weg en waterbouw

Wilt u een uniek product laten maken en bijdragen aan een beter milieu? Of wilt u meer weten over de toepassingen van onze producten? Neem dan contact op met CSX Nijverdal Voor meer informatie.

Benieuwd naar ons duurzaam verpakkingsmateriaal?

Wij vertellen u graag meer over de toepassingen van onze producten en het verwerken van onze grondstoffen. Customised Sheet Xtrusion produceert maatwerk kunststof producten volgens een milieuvriendelijk productieproces.

  • Door middel van een circulaire economie wil CSX zich voor wat betreft kunststof plaatmaterialen en foliën ontwikkelen tot één van de koplopers in Europa
  • CSX denkt niet alleen aan de generatie van nu, maar ook aan toekomstige generaties. Door een milieuvriendelijk productieproces na te streven doen wij er alles aan om zo duurzaam mogelijk te produceren.
  • Milieuvriendelijke procestechnologie staat bij CSX voorop. CSX streeft naar een systeem waarin grondstoffen volledig opnieuw worden ingezet in het kringloop systeem.
Markten Customised Sheet Xtrusion - CSX Nijverdal

duurzaam verpakkingsmateriaal

Over CSX Nijverdal

De Circulaire Economie, ook wel kringloopeconomie genoemd, is in opkomst. Hieronder wordt een economisch en industrieel systeem verstaan waarin geen eindige grondstofvoorraden worden uitgeput en waarin reststoffen – zoveel als maar mogelijk – volledig opnieuw worden ingezet in het kringloop systeem.

CSX Nijverdal wil door middel van een ‘Clean Technology’ productieproces bijdragen aan een betere, veiligere en schonere wereld voor komende generaties. Zo produceert Customised Sheet Xtrusion maatwerk kunststof producten volgens een milieuvriendelijk productieproces.

Niet alleen kunnen daarmee verpakkingen worden gemaakt. Maar ook kunt u onze materialen en grondstoffen inzetten in bijvoorbeeld de bouw, industrie, of grond, weg en waterbouw. Kortom, door middel van schone producten wordt een duurzame wereld gecreëerd.

CSX streeft ernaar om binnen 5 jaar één van de Europese marktleiders te zijn op het gebied van geëxtrudeerde bio(based) plastic films en platen. CSX neemt daarbij het 100% Circulair Ondernemen als uitgangspunt en wil daarbij de beste werkomgeving bieden voor haar werknemers en verdere naaste omgeving.

Wilt u meer weten over CSX Nijverdal? Wij vertellen het u graag! Neem contact op met CSX Nijverdal voor meer informatie.

Contact of benieuwd naar de mogelijkheden?

Wilt u meer weten over de afbreekbare verpakkingen van CSX Nijverdal? Neem contact op voor meer informatie.

Xtrusion logo Customised Sheet Xtrusion - CSX Nijverdal